top of page

Jak jsem objevila mayskou břišní masáž nebo jak si mayská břišní masáž našla mě?

Jak jsem objevila mayskou břišní masáž na mé pouti životem nebo jak mayská masáž si našla mě? K mayské břišní terapii mě přivedla má děloha a mé celoživotní směřování - vše řešit alternativně a v souladu s přírodou. Mé druhé těhotenství, přirozeně počatá jednovaječná dvojčata mi do života přinesla nespočet výzev a zkoušek mého těla, mé duše i mých emocí. Vícečetné těhotenství představuje vždy obrovskou zátěž pro celé tělo ženy, včetně její dělohy.
V průběhu těhotenství se mi v děložní stěně vytvořily dva myomy, které mi způsobovaly velké problémy a diskomforty každý můj ženský cyklus po porodu. Velké ztráty krve mě vždy obrovsky vyčerpaly, chyběla mi energie a po menstruaci jsem se každý měsíc několik dní cítila jako "bez duše".

Řešila jsem své tělo víceúrovňově, holisticky a všemožnými alternativními způsoby - vhodnou stravou, jógou, hormonální jógovou terapií, dodáním minerálů, vitamínů, tkáňových solí, tradiční čínskou medicínou, ale i českými bylinami. Myomy za celou dobu nevyrostly, zřejmě díky všem krokům a léčebným pokusům, se držely sice několik let ve stejných rozměrech. Nepříjemné symptomy však nemizely. Nedařilo se mi nijak úspěšně oživit mé dřívější bezproblémové cykly, zamezit nadměrným ztrátám krve každý měsíc, aspoň částečně obnovit mou dřívější energii a vrátit se efektivněji a trvaleji do svého středu.




Ve svém neustálém hledání a snahách najít vhodné řešení a léčbu jsem objevila na pro mě zcela nové techniky - mayskou abdominální terapii. Už po prvním ošetření jsem cítila ve svém bříšku změny, takový zvláštní pocit komfortu a uvolnění a nebývalý nárůst energie, že jsem usnula až nad ránem a celý následující den jsem vůbec nepocítila únavu. Po několika terapiích se mi hned následující cyklus natolik proměnil, že jsem tomu až sama nevěřila. Srovnání dělohy do správného postavení a polohy dokáže totiž ovlivnit opravdu mnohé v ženském cyklu a jejím životě celkově. Děloha může být nejenom ve vadné poloze, ale také zaseknutá a všechny její vadné pozice přinášejí celou řadu nepříjemných fyzických a hormonálních symptomů, které se samozřejmě výrazně otiskují také do našeho emocionálního a duševního rozpoložení.

Menstruace se natolik zharmonizovala, že ztráta krve se stala třetinová, bolestivé křeče vymizely a já bývám i po menstruaci plná energie. Každý měsíc se má menstruace vracela do mých "starých až téměř původních kolejí". S menstruací jsem od jejího příchodu nemívala problémy, moje maminka mě laskavě zasvětila do tajů ženství a naučila mě mít ráda své tělo i svůj ženský cyklus a vnímat ho jako posvátný. Nikdy jsem nepoužívala hanlivé pojmenování mého cyklu, natož abych své tělo někdy nesnášela. Svůj poporodní diskomfort jsem tedy nepovažovala za něco "zdravého" nebo "běžného" a stále neúnavně hledala cesty k návratu. Mayská abdominální terapie doplněná bylinami z pralesa mi po několika měsících dokázala, že taková cesta opravdu existuje.

Vracet rovnováhu, harmonii, lásku, lehkost a radost do našeho lůna, do našeho břicha, naší duše nebo našeho druhého mozku, do našich životů, se mi stala mou další životní výzvou, díky které mohu občasně pomoci také dalším ženám. Věřím, že už konečně i v České republice budou praktikantky mayské abdominální terapie jenom přibývat, aby je měly v dosahu ženy v každém koutku naší země.

Milé ženy, které nemůžete najít vhodnou alternativu k invazivním zásahům do Vašeho těla, tak se tu nabízí tyto jedinečné techniky, Mayská abdominální terapie, které Vám mohou zásadně pomoci a zároveň Vás naučí, jak o své lůno a bříško samy pečovat a dávat mu pozornost, kterou si zaslouží. Vrátí Vám to.

S láskou ❤️

Lenka







249 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page